(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
So‘nggi yillarda Oʻzbekiston Respublikasi moliya bozorida sezilarli o‘zgarishlar va islohotlar amalga oshirilmoqda. Raqamli texnologiyalarni joriy qilish, bank tizimining liberallashuvi, kapital bozorining rivojlanishiga oid chora-tadbirlar mamlakat moliyaviy tizimini zamonaviy talablar darajasiga olib chiqishga xizmat qilmoqda. Ushbu maqolada moliya bozorining hozirgi holati, mavjud muammolar, xavf-xatarlar va kelgusidagi rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.