(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada 1946–1991 yillar oralig‘ida Amerika Qo‘shma Shtatlarining ichki va tashqi siyosati, sovuq urush davrida tutgan strategik pozitsiyasi hamda iqtisodiy va harbiy kuchining jahon miqyosidagi ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada AQShning SSSR bilan raqobati, xalqaro siyosiy tashkilotlardagi faoliyati va demokratik qadriyatlarni targ‘ib qilish yo‘lidagi sa’y-harakatlari yoritilgan. Shuningdek, ushbu davrda yuzaga kelgan ijtimoiy-siyosiy jarayonlar, iqtisodiy rivojlanish omillari va AQShning global liderlik pozitsiyasi asosli manbalar asosida tahlil etiladi.