(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tibbiyot fanining muhim yo‘nalishlaridan biri bo‘lgan gerontologiya fanining nazariy asoslari, asosiy ilmiy yondashuvlari hamda amaliy ahamiyati yoritilgan. Gerontologiya inson organizmining qarish jarayonlarini biologik, psixologik va ijtimoiy jihatdan o‘rganadi. Maqolada qarishning genetik, erkin radikallar, endokrin va immun nazariyalari tahlil qilinadi hamda geriatrik tibbiyot, geroprofilaktika va zamonaviy tadqiqotlarning ahamiyati ko‘rsatib beriladi.