(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yoshlar ijtimoiy guruhining o‘ziga xos xususiyatlari, ularning jamiyat hayotidagi o‘rni va roli tahlil qilinadi. Yoshlarning ijtimoiy faolligi, ma’naviy-axloqiy qarashlari, ta’lim va mehnat sohasidagi ishtiroki orqali jamiyat taraqqiyotiga qo‘shayotgan hissasi yoritiladi. Uyushmagan yoshlar hisobidan faol yoshlarning sonini o’sish omillari hamda passiv yoshlarni salbiy taraflari yuzasidan fikr yuritgan. Shuningdek, maqolada davlat idoralari va nodavlat tashkilotlari hamkorligida uyushmagan va passiv yoshlarni bunyodkorlik ishlarga jalb qilish mexanizmlari ochib berilgan.