(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada so‘nggi yillarda yoshlar orasida yurak-qon tomir kasalliklarining ortib borishi sabablari tahlil qilinadi. Zamonaviy turmush tarzi, noto‘g‘ri ovqatlanish, jismoniy faollikning kamayishi, stress va zararli odatlarning keng tarqalganligi yurak salomatligiga salbiy ta’sir ko‘rsatmoqda. Maqolada ushbu omillar ilmiy asosda ko‘rib chiqilib, profilaktika choralariga ham e’tibor qaratilgan.