(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada zamonaviy bank tizimlarida ekotizim boshqaruvining nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Bugungi raqamli va globallashgan iqtisodiyot sharoitida bank ekotizimlari turli moliyaviy, texnologik va ijtimoiy komponentlarning o‘zaro integratsiyalashgan tizimidir. Ushbu maqolada bank ekotizimining samarali ishlashini ta’minlovchi boshqaruv tamoyillari, xususan, barqarorlik, moslashuvchanlik, shaffoflik, raqamli texnologiyalardan foydalanish, strategik sheriklik kabi omillar chuqur o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada bank ekotizimlarining boshqaruvini takomillashtirishga doir ilg‘or xorijiy tajriba va zamonaviy metodologik yondashuvlar (stakeholder yondashuvi, ESG tamoyillari, riskga asoslangan boshqaruv) tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari asosida O‘zbekiston bank tizimi uchun muhim taklif va amaliy tavsiyalar ishlab chiqiladi.