(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tirnoqgul o‘simligidan efir moylarini ajratishning zamonaviy texnologiyalari, ularning sifatini baholash usullari va tahlili haqida so‘z boradi. Turli usullar, jumladan distillash, ekstraksiya va superkritik suyuqlik ekstraksiyasi yondashuvlari ko‘rib chiqiladi. Efir moylarining kimyoviy tarkibi va sifat ko‘rsatkichlari zamonaviy analitik metodlar yordamida o‘rganilib, ularning kosmetik va dorivor xususiyatlari ta’kidlanadi.