(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’limning rivojlanish markazlarida ta’lim-tarbiya jarayonida o‘yinlarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Bolalarning ijtimoiy, aqliy va jismoniy rivojlanishida o‘yin faoliyatining ta’siri tahlil qilingan. Turli xil o‘yin turlaridan – didaktik, rol o‘ynash, harakatli va mantiqiy o‘yinlardan samarali foydalanish usullari ko‘rsatib o‘tilgan. Shuningdek, o‘yin jarayonini tashkil etish bosqichlari va uning samaradorligini baholash mezonlari haqida fikr yuritilgan. Maqola o‘qituvchi va tarbiyachilar uchun amaliy tavsiyalar va metodik yondashuvlarni o‘z ichiga oladi.