(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston mumtoz adabiyoti namoyandasi Abdulla Qodiriy va amerikalik yozuvchi Mark Tven hajviyotining o‘xshash va farqli jihatlari qiyosiy tahlil qilinadi. Ikkala adibning ijtimoiy-siyosiy voqealarga bo‘lgan munosabati, ularning hajv uslubidagi o‘xshashlik va milliy-madaniy tafovutlar asosida yoritiladi. Maqola davomida hajviylikning ironik, satirik va sotsiologik jihatlari taqqoslanib, ikki adibning asarlari orqali jamiyatdagi illatlarni qanday ochib berganiga e’tibor qaratiladi.