(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Интегратив психолингвистик тренинг хусусияти шундаки, унда ўқувчилар фақат ишлаётган тилда мулоқотга киришиб, аммо улар билан ишлаш жараёнининг психологиясига асосланган тарзда ҳам ўрганишади. Бу эса болага тилни ўзлаштириш имконини яратади. Бола тилни ўзлаштирар екан ўз навбатида нутқ хам ривожланиб боради. Янги тилни ўрганиш, натижада, аниқ бир ёдлаш усули бўлмасдан, балки динамик, эмоционал ва когнитив жараёнлар орқали амалга оширилиши керак. ИПТ Интегратив психолингвистик тренингда ишлаш инсоннинг психикасига ва ўзлаштириш жараёнига тўлиқ интеграцияланади.