(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada inson papillomavirusi (HPV) infeksiyasining etiologiyasi, klinik ko‘rinishlari, tashxislash metodlari hamda zamonaviy davolash usullari tahlil qilinadi. Papilomavirus infektsiyasi global sog‘liqni saqlash muammolaridan biri hisoblanadi, chunki u nafaqat benign papilomalar, balki bachadon bo‘yni saratoni kabi malign neoplaziyalar bilan bog‘liq. HPV infeksiyasining yuqish yo‘llari, xavf guruhlari, chiqiladi.