(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Rashod Nuri Guntekinning "Qon da’vosi" romanida qahramonlar portreti va ularning ruhiy kechinmalari o‘rtasidagi muvofiqlik tahlil qilinadi. Asardagi qahramonlarning ichki va tashqi olami o‘zaro uzviy bog‘liq tarzda tasvirlanib, ularning ruhiy holati va kechinmalari voqealar rivoji davomida qanday shakllanib borishi yoritiladi. Roman orqali Guntekin turk jamiyatidagi ziddiyatli his-tuyg‘ularni va shaxsiy azoblarni yuksak badiiy mahorat bilan aks ettiradi. Maqola inson ruhiyatini ifodalashda psixologizm va xarakter yaratish texnikalariga e’tibor qaratib, Guntekin ijodining mohiyatini ochib beradi.