(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Davlatimiz hayotida so’ngi yillarda beqiyos darajadagi o’zgarishlar bo’lmoqda. Shulardan mamlakatimizda xotin-qizlarning huquqlari va qonuniy manfaatlariga so‘zsiz rioya etilishini ta’minlash, mehnat huquqini kafolatlash va ayollar tadbirkorligini qo‘llab-quvvatlashga hamda aytib o’tishimiz lozimki so’nggi to’rt yilda xotin-qizlar va erkaklar uchun teng huquq hamda imkoniyatlarga erishish, jamiyat va davlat ishlarini boshqarishda ularning teng ishtirok etishini ta’minlash, xotin-qizlarni ijtimoiy-huquqiy jihatdan qo’llab-quvvatlash, shuningdek, xotin-qizlarni tazyiq va zo’ravonliklardan himoya qilishga qaratilgan keng ko’lamli islohotlar amalga oshirildi. Asosan “Mehnat muhofazasi to’g’risidagi qonun”ning yangi taxriri(23.09.2016) chiqqanligi va Mehnat Kodeksiga kiritilayotgan o’zgartirish, qo’shimchalar mehnat muhofazasining qonun hujjatlariga ham alohida e’tibor qaratilganigini ko’rshimiz mumkin.