(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ҳозирги кунда кариес касаллиги болалар орасида кенг тарқалган сурункали касаллик бўлиб ҳисобланади. Мутахассисларнинг таъкидлашича, қатор тадқиқотлар тишда кариеси бўлган болалар оғиз бўшлиғида кўп миқдорда кариесоген микроорганизмлар мавжудлигини кўрсатади. Кариес касаллигини ҳал қилишни талаб қиладиган долзарб вазифалардан бири – кариесни олдини олишнинг янги усулларини жорий этиш ва такомиллаштириш ҳамда ушбу касалликни камайтиришнинг истиқболли усулларини аниқлашдан иборат. Болаларда кариес пайдо бўлиши ва ривожланишининг ўзига хос хусусиятларин ҳисобга олган ҳолда,