(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasi hududida joylashgan asosiy suv havzalari, ularning tabiiy-geografik xususiyatlari, ahamiyati hamda muammolari yoritilgan. Suv resurslarining hozirgi holati, ularni boshqarish, suvdan foydalanish samaradorligi va ekologik muammolarga qarshi kurashish choralari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining bu boradagi ilmiy-tadqiqot va ta’lim jarayonlarig qo‘llanishi haqida fikr yuritiladi.