(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Asrimizning bugungi davriga kelib texnologiyaning jadal rivojlanishi sababli sifatli homashyolar, hususan o‘g‘ir metallarga ta’lab oshib bormoqda. Va aynan o‘g‘ir metallarning uzluksiz ishlatishishi natijasida chiqindilar safida yaroqsizga aylanib qolayotkan o‘g‘ir metallar ham oshib bormoqda. Ayni shunday qayta ishlatishga yaroqli bo’lgan homashyolarni ajratib olishning ham kundan kun yangi, sifatli va arzon usullari chiqib ko’payib bormoqda. Gossipol yordamida ham o‘g‘ir metallarni ajratib olishning laboratorik usulini ko’rishimiz mumkin.