(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
So‘nggi yillarda metall-organik kompleks birikmalarga bo‘lgan ilmiy qiziqish izchil ortib bormoqda. Bu holat ularning faqatgina anorganik kimyo doirasida emas, balki bioorganik kimyo, farmatsevtika, tibbiyot, materialshunoslik va kataliz kabi ko‘plab ilg‘or sohalarda keng qo‘llanayotganligi bilan izohlanadi. Ayniqsa, tabiiy kelib chiqishga ega biofaol ligandlar asosida kompleks birikmalar sintez qilish ekologik xavfsiz, biologik faol va yuqori selektivlikka ega yangi avlod moddalarga bo‘lgan ehtiyojni qondiradi.