(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada tijorat banklari faoliyatida yuzaga keladigan korrupsiya xavfini aniqlash va baholashning ilmiy-uslubiy asoslari yoritiladi. Avvalo, korrupsiya tushunchasi va uning bank tizimida ko‘rinish shakllari tahlil qilinadi. Shuningdek, bank ichki nazorat tizimining samaradorligini oshirish, xodimlarning mas’uliyatini kuchaytirish, risklarni boshqarish va zamonaviy axborot texnologiyalarini joriy etish orqali korrupsiya xavfini kamaytirish bo‘yicha takliflar ishlab chiqiladi. O‘zbekiston bank tizimidagi mavjud yondashuvlar tahlil qilinib, ilg‘or xorijiy tajribalar bilan solishtiriladi. Tadqiqot natijalari banklarning korrupsiyaga qarshi kurashish mexanizmlarini takomillashtirish, moliyaviy barqarorlikni ta’minlash hamda mijozlar ishonchini oshirishga qaratilgan.