(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqola farzand tarbiyasining mohiyati, unda ota-onaning tutgan o‘rni, mas’uliyati, vazifalari va burchlari masalalarini chuqur tahlil etishga bag‘ishlangan. Unda farzand tarbiyasi nafaqat kundalik hayotiy tajriba va oddiy ko‘rsatmalarga asoslangan jarayon ekanligi, balki u murakkab, ko‘p qirrali ijtimoiy hodisa bo‘lib, o‘z ichiga diniy-axloqiy bilimlar, tibbiyot, etika, psixologiya va pedagogika kabi ko‘plab fan sohalariga oid tushunchalarni qamrab olishi ta’kidlangan. Maqolada farzand tarbiyasining ijtimoiy ahamiyati, sog‘lom va maʼnaviy yetuk avlodni voyaga yetkazishdagi ota-onalarning beqiyos roli yoritilgan. Tadqiqot natijalari tarbiyachilar, o‘qituvchilar, psixologlar va ota-onalar uchun amaliy jihatdan foydali bo‘lishi mumkin.