(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Мазкур мақолада ислом тарихининг илк даврларида “Қуръон”ни тўғри ва хатосиз ўқиш билан боғлиқ бўлган қироат илмининг пайдо бўлиши, унинг шаклланиши, пайдо бўлишининг сабаблари, ўзига хос хусусиятлари тўғрисида сўз юритилади. Мақолада қироат илми ривожланишига ҳисса қўшган саҳобалар ва улардан кейингилар ҳақида ҳам айтиб ўтилган. Мақолада қироат илмидаги “етти ҳарф” тушунчаси, шунингдек, “етти қироат” ва унинг муаллифлари бўлган олимлар давригача бўлган ҳолат ҳақида қисқача сўз юритилган.