(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada organik kimyo fanining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari va uning zamonaviy ilm-fan hamda texnologiyadagi o‘rni yoritilgan. Ayniqsa, farmatsevtika, polimer sanoati, organik elektronika, bioaktiv moddalar sintezi kabi sohalardagi amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada organik birikmalarning tasnifi, ularning laboratoriyadagi sintezi, tibbiyot va energetikadagi o‘rni ham ko‘rsatib o‘tiladi. Muallif organik kimyoning kelajakdagi istiqbollari va boshqa fanlar bilan uzviy integratsiyasini ham ochib beradi. Ushbu maqola talabalar, o‘qituvchilar va kimyo sohasi bilan qiziqayotgan mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.