(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘zbek adabiyotining yirik vakili Odil Yoqubovning “Diyonat” asarida halollik va adolat muammosining badiiy ifodasi o‘rganiladi. Asarda ijtimoiy va ma’naviy hayotning murakkabliklari fonida insoniy qadriyatlar, ayniqsa halollik va diyonat masalasi chuqur yoritilgan. Maqolada bosh qahramonlar orqali yozuvchi halol insonning jamiyatdagi kurashi, adolatsizliklarga qarshi ichki ziddiyatlari va ma’naviy tanlovi poetik uslubda tahlil etiladi.