(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tabiiy o’simlik mahsulotlaridan olingan dori vositalarining turlari, ularning tayyorlanish usullari, saqlash va qo’llanilish sohalari haqida ma’lumotlar berilgan. Tabiiy o’simlik dori vositalari inson sog’lig’ini tiklashda, turli kasalliklarni davolashda muhim rol o’ynaydi. Maqolada tabiiy dori vositalarining afzalliklari, zamonaviy farmakologiyada o’rni va ularni ishlab chiqarishda amal qilinadigan asosiy qoidalar ko’rib chiqiladi.