(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Arab xalifaligi davrida Movarounnahr hududida madaniy hayotning rivojlanishi tahlil qilinadi. Xususan, islom dini va arab madaniyatining kirib kelishi, ilm-fan, adabiyot va me’morchilik sohalaridagi yutuqlar, madrasalar va kutubxonalar faoliyati hamda mahalliy ilmiy an’analar bilan uyg‘unlashuvi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu davrda yashagan mashhur olim va mutafakkirlarning ilmiy merosi tahlil qilinadi. Maqolada tarixiy manbalar va tadqiqotlar asosida Movarounnahrning madaniy taraqqiyotiga xalifalik siyosatining ta’siri o‘rganiladi.