(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Oshqozon osti bezi raki (pankreatik adenokarsinoma) dunyo bo‘yicha o‘lim darajasi eng yuqori bo‘lgan onkologik kasalliklardan biri hisoblanadi. Kasallikning kech aniqlanishi va o‘smaning invaziv xususiyatlari davolashning murakkabligi va past samaradorligiga olib keladi. Mazkur maqolada pankreatik rakning etiologiyasi, xavf omillari, klinik belgilari, diagnostik usullari, zamonaviy davolash strategiyalari va prognozi atroflicha tahlil qilinadi. Ilmiy manbalar asosida, kasallikka qarshi kurashda profilaktika va erta tashxislash muhimligi asoslab beriladi.