(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada para-aminobenzoy kislota (PABK) va uning hosilalarining tut barglari namligini saqlashga ta’siri o‘rganildi. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatdiki, mazkur modda va uning ba’zi hosilalari barglarda namlikni saqlash, ularning tez qurib qolishini sekinlashtirish, shuningdek, silkworm (ipak qurti) uchun oziqlanish sifatini saqlashda ijobiy natijalar beradi.