(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada bola huquqlari, ularning xalqaro va milliy qonunchilikdagi o‘rni, shuningdek, kasb-hunar ta’lim muassasalarida o‘quvchilar huquqlarining ta’minlanish masalalari tahlil qilinadi. Bola huquqlarining amalda himoya qilinishi, yoshlar tarbiyasi, ta’lim olishi va xavfsiz muhitda rivojlanishiga alohida e’tibor qaratilgan. Politekhnikum sharoitida o‘quvchi-tinglovchilarning shaxsiy daxlsizligi, fikr erkinligi, tenglik huquqlari konstitutsion va pedagogik jihatdan yoritiladi.