(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada aqlli muhitda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarini qo‘llash samaradorligi tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt aqlli shaharlar, sog‘liqni saqlash, transport, energetika, xavfsizlik va boshqa infratuzilmaviy tizimlarda qaror qabul qilishni avtomatlashtirish, optimallashtirish va samaradorligini oshirishda muhim vosita sifatida namoyon bo‘lmoqda. Tadqiqot davomida SI texnologiyalarining asosiy yo‘nalishlari, amaliy qo‘llanilishi va ularning funksional afzalliklari chuqur o‘rganilib, ularni amalga oshirish jarayonida yuzaga keladigan muammolar va ularning yechimlari tahlil qilinadi. Maqola yakunida sun’iy intellekt asosida boshqariluvchi aqlli tizimlarning samaradorligini baholash mezonlari keltiriladi va kelajakda bu texnologiyalarning rivojlanish istiqbollari haqida fikr yuritiladi.