(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola jigarning inson organizmidagi ahamiyati , jigarning organizdagi funksiyalari haqida , bo’lib jigar qorin bo’shlig’idagi katta organ bo’lib, u ko’plab muhim tana funktsiyalarini, shu jumladan qonni filtrlashni bajaradi. Shuningdek, u bez hisoblanadi, chunki u tanaga zarur bo’lgan kimyoviy moddalarni ishlab chiqaradi. Ba’zi kasalliklar va turmush tarzi jigarga zarar etkazishi mumkin, ammo bu muhim organni himoya qilishning ko’plab usullari mavjud.