(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Atmosfera - Yer sharini o’rab turgan gaz qobig’idir. U inson hayoti va butun tirik tabiat uchun nihoyatda muhimdir. Atmosfera nafaqat nafas olish uchun zarur bo’lgan kislorodni ta’minlaydi, balki Quyosh nurlarini filtrlaydi, haroratni muvozanatda saqlaydi, yomg’ir, qor, shamol kabi meteorologik hodisalarni yuzaga keltiradi. Insoniyat tarixida atmosferaning ahamiyati doimo katta bo’lgan va hozirgi kunda ekologik muammolar, global isish, iqlim o’zgarishi kabi masalalar bu qobiqning nozikligini yanada yaqqol ko’rsatmoqda.