(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada elektr energiya tizimlarida aktiv quvvatni kompensatsiya qilishning nazariy asoslari, texnik usullari va uning sanoatdagi amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqilgan. Kompensatsiya natijasida energiya samaradorligi oshadi, elektr tarmoqlaridagi yo‘qotishlar kamayadi va elektr qurilmalarning ishlash sifati yaxshilanadi. Аннотация