(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Nosteroid yallig’lanishga qarshi dorilar (NSAIDlar) antipiretik, yallig’lanishga qarshi va og’riq qoldiruvchi vositalar sifatida foydalanish uchun FDA tomonidan tasdiqlangan dori sinfidir. Ushbu ta’sirlar NSAIDlarni mushak og’rig’i, dismenoreya, artrit holatlari, pireksiya, podagra, migrenlarni davolash uchun foydali qiladi va ba’zi o’tkir travma holatlarida opioidlarni saqlovchi vositalar sifatida ishlatiladi.