(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Kimyoterapiya keng tarqalgan saraton kasalligini davolashdir. U saraton hujayralarini yo’q qilish va o’simta o’sishini oldini olish uchun dorilarni qo’llaydi. Bu radiatsiya terapiyasi yoki jarrohlik kabi saratonni davolashning boshqa usullari bilan birlashtirilishi mumkin. Kimyoterapiya odatda vena ichiga yuboriladi (tomir orqali). Bu samarali davolash, ammo yon ta’sirga olib kelishi mumkin.