(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Uzoq muddatli majburiyatlar va ularni hisobga olish xususiyatlari moliyaviy hisobotlarning muhim tarkibiy qismi bo‘lib, tashkilotlarning moliyaviy holatini va barqarorligini baholashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu maqolada uzoq muddatli majburiyatlar, jumladan, qarzlar, pensiya majburiyatlari va boshqa moliyaviy majburiyatlar tahlil qilinadi. Maqola, shuningdek, uzoq muddatli majburiyatlarni hisobga olishda qo‘llaniladigan asosiy usullar va standartlarga e’tibor qaratadi, bu esa korxonalar uchun to‘g‘ri moliyaviy hisobotlarni tayyorlashda muhim ahamiyatga ega.Maqolada uzoq muddatli majburiyatlarning tashkilotning moliyaviy ko‘rsatkichlariga ta’siri, shuningdek, bu majburiyatlarni boshqarish va nazorat qilishning samarali strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Uzoq muddatli majburiyatlarni to‘g‘ri hisobga olish orqali tashkilotlar o‘z moliyaviy barqarorligini oshirish va investorlar, kreditorlar va boshqa manfaatdor tomonlar bilan ishonchli aloqalarni saqlab qolish imkoniyatiga ega bo‘ladi