(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada O„zbekistonda mavjud kreditlash tizimining hozirgi holati, unda yuzaga kelayotgan muammolar va ularni bartaraf etish yo„llari tahlil qilinadi. Tahlil jarayonida tijorat banklarining kredit portfeli, kreditlash bo„yicha qabul qilingan strategiyalar, mikroqarz va iste‟mol kreditlari kabi yo„nalishlarning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, kredit olish imkoniyatlariga ta‟sir etuvchi omillar, fuqarolar va tadbirkorlarning kredit mablag„laridan foydalanish samaradorligi ko„rib chiqilgan. Maqolada kredit risklarini boshqarish, kredit reytinglari, Markaziy bank siyosati va kredit bozorining islohotlar bilan bog„liq rivojlanish sur‟atlari haqida ham batafsil so„z yuritiladi. T