(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada tibbiy etika va deontologiya tushunchalari zamonaviy sog‘liqni saqlash tizimidagi tibbiyot xodimlarining kasbiy axloqiy mas’uliyati nuqtayi nazaridan ko‘rib chiqiladi. Tibbiy faoliyatda bemor huquqlariga hurmat, insonparvarlik, professionallik, kasbiy vijdon va tibbiy sir saqlash kabi axloqiy tamoyillarni rioya qilishning dolzarbligi tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy davrda yuzaga kelayotgan axloqiy muammolar va ularning echimlari yoritiladi.