(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
:Ushbu maqolada kimyo fanining zamonaviy jamiyatdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, texnologik taraqqiyotda, tibbiyotda, oziq-ovqat sanoatida va ekologik muammolarni hal qilishda kimyo fanining qo‘llanilish holatlari yoritilgan. Dori vositalarini yaratishdan tortib, energiya manbalarini ishlab chiqishgacha bo‘lgan jarayonlarda kimyoning hal qiluvchi ahamiyati ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, yashil kimyo va sun’iy intellekt kabi istiqbolli yo‘nalishlar haqida fikr yuritilgan. Maqola ilmiy-ommabop tarzda yozilgan bo‘lib, talabalar, o‘qituvchilar hamda fan bilan qiziqadigan keng kitobxonlar ommasi uchun mo‘ljallangan.