(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bozor iqtisodiyoti sharoitida tijorat banklari mamlakat moliyaviy tizimining muhim bo‘g‘ini hisoblanadi. Ularning barqarorligi va rivojlanishi bevosita ichki resurslardan, ayniqsa, inson kapitalidan samarali foydalanishga bog‘liq. Shu sababli, bank tizimida xodimlar samaradorligini oshirish va ularni baholash mexanizmlarini takomillashtirish dolzarb masalalardan biridir.