(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada o‘rta maktab o‘quvchilarida vokal ijrochilik malakalarini baholash mezonlari va ushbu mezonlar asosida o‘quvchilarning vokal ko‘nikmalarini shakllantirish usullari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. Baholash jarayonida ovoz tembri, diapazon, intonatsiya, artikulyatsiya, musiqaga uyg‘unlik va sahnadagi holat kabi mezonlarning roli yoritilgan. Shuningdek, vokal mashqlar, tinglab tahlil qilish, ijodiy yondashuv va interfaol metodlar orqali ijrochilikni rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Maqola vokal san’atini o‘rgatish metodikasini takomillashtirishga qaratilgan.