(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada astronomiya sohasida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining qo‘llanilishi, ayniqsa yulduzlar harakatini aniqlash va prognoz qilishdagi o‘rni yoritiladi. Zamonaviy kuzatuv uskunalari tomonidan yig‘ilgan katta hajmdagi ma’lumotlar sun’iy intellekt algoritmlari orqali tahlil qilinmoqda. Maqolada regressiya modellaridan tortib neyron tarmoqlargacha bo‘lgan yondashuvlar, ularning ustun jihatlari va O‘zbekiston sharoitida qo‘llanish imkoniyatlari haqida fikr yuritiladi.