(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy fazoviy kuzatuvlar jarayonida raqamli texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Koinotni kuzatish, tahlil qilish va modellashtirishda qo‘llanilayotgan texnologiyalar — masofaviy zondlash, raqamli tasvirlarni qayta ishlash, sun’iy intellekt va katta ma’lumotlar tahlili — haqida ma’lumotlar beriladi. Shuningdek, ushbu texnologiyalar yordamida yulduzlar, sayyoralar, galaktikalar, va boshqa osmon jismlarining xatti-harakatlarini kuzatish imkoniyatlari tahlil qilinadi. O‘zbekiston sharoitida ushbu texnologiyalarni qo‘llash istiqbollari ham muhokama qilinadi.