(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Yuqumli endokardit operatsiyasi og’ir yurak qopqog’i infektsiyalari bo’lgan odamlar uchundir. Turli xil protseduralar bakteriyalar va qo’ziqorinlarni yo’q qiladi va shikastlangan yurak klapanlarini tiklaydi. Aksariyat odamlar uchun jarrohlik yurak etishmovchiligi va boshqa hayot uchun xavfli asoratlarning oldini olishning yagona usuli hisoblanadi.