(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
• Kleptomaniya - bu ruhiy salomatlik holati bo’lib, unda odam narsalarni o’g’irlash uchun nazoratsiz istakni his qiladi. Bunday holatda bo’lgan odamlar, muvaffaqiyatsizlikka uchragan holda harakat qilishlari mumkin va ko’pchilik o’g’irlik uchun pushaymon yoki aybdor his qiladilar. Mutaxassislar kleptomaniyani impuls nazoratining buzilishi sifatida tasniflashadi. Ko’pincha uni dori-darmonlar, terapiya yoki ikkalasi bilan davolash mumkin.