(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Bolalarda og‘iz bo‘shlig‘ining shilliq qavati kasalliklarini o‘rganishga bag‘ishlangan bo‘lib, kasalliklarning turli turlarini, sabablarini, belgilari va davolash usullarini batafsil tushuntiradi. Og‘iz shilliq qavati kasalliklari, jumladan, stomatit, kandidamikoz, aftoz stomatit, liken planus va herpes simplex virus infektsiyasi, turli omillar, shu jumladan infeksiyalar, immun tizimi buzilishi, stress va yomon ovqatlanish tufayli yuzaga kelishi mumkin. Maqolada ushbu kasalliklarning alomatlari, davolash usullari va profilaktika choralari haqida ham ma’lumot berilgan. Og‘iz bo‘shlig‘ining shilliq qavati sog‘lig‘iga e’tibor berish va tegishli davolash usullarini qo‘llash orqali kasalliklarning oldini olish va ularni samarali davolash mumkinligi ta’kidlanadi.