(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Allergik rinit (AR) yuqori nafas yo‘llarining keng tarqalgan allergik kasalligi bo‘lib, aholining hayot sifatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatadi. Ushbu maqolada AR’ning immunologik asoslari, klinik shakllari, diagnostik me’zonlari va davolash strategiyalari tahlil qilinadi. Maqola yondashuvlarining asosi sifatida xalqaro klinik tavsiyalar (ARIA, EAACI)dan foydalanilgan.