(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Табиат инсонга муҳтож эмас, аммо инсон табиатга муҳтождир. Табиат инсонга озиқ-овқат етказиш учун инъом этилган. Гарчи буюк бобокалонимизнинг барча қўлёзмалари ҳозиргача тўлиқ етиб келмаган бўлса-да, сақланиб қолган маълумотларнинг ўзидан ҳам бутун дунё тиббиётида кенг фойдаланилади. Бу борада яна бир нарсани таъкидлаш жоизки, бугунги кунда ҳам Абу Али ибн Сино ворислари сифатида баҳолиқудрат доривор гиёҳларни ўрганиш устида иш олиб бораётган мутахассисларимиз ва қизиқувчиларимизнинг борлиги қувонарли ҳол.