(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
qadimgi sharq mamlakatlarida tibbiyot rivojlanishi insoniyat tarixining muhim sahifalaridan biridir. Ushbu davrda tibbiyot fanining asoslari, kasalliklarning sabablari va davolash usullari haqida ko’plab bilimlar to’plangan. Misr, Mesopotamiya, Hindiston va Xitoy kabi qadimgi sivilizatsiyalar o’zlarining tibbiy amaliyotlari bilan ajralib turardi. Qadimgi Sharq mamlakatlarida tibbiyot nafaqat ilmiy bilimlar bilan, balki diniy e’tiqodlar va madaniy an’analar bilan ham chambarchas bog’liq edi.