(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning AQSh va Yevropa Ittifoqi bilan iqtisodiy va siyosiy aloqalari tarixiy jarayonlar va zamonaviy hamkorlik kontekstida tahlil qilinadi. AQSh bilan aloqalarning mustaqillikdan keyingi rivoji, strategik sheriklikka oid kelishuvlar, shuningdek Andijon voqealaridan keyingi inqiroz holatlari yoritiladi. Yevropa Ittifoqi bilan munosabatlar esa Sheriklik va hamkorlik bitimlari asosida kengaygani, EPCA bitimi va Global Gateway tashabbusi kabi dolzarb loyihalar orqali chuqurlashayotgani ko‘rsatilgan. Shuningdek, ikki tomonlama iqtisodiy ko‘rsatkichlar, xorijiy investitsiyalar, GSP+ tizimi orqali eksport imkoniyatlari, mavjud muammolar va istiqbollar chuqur tahlil etilgan.