(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Raqamli iqtisodiyot ko‘lamini tobora kengaytirish nuqtai nazaridan, ilovalarni tegishli ravishda taqdim etishga imkon beruvchi murakkab Buyumlar Interneti (Internet of Things, IoT) tarmoq muhiti tarkibiy qismlarining samarali ishlash imkoniyatlarini aniqlash muhim masala sanaladi. IoT esa o‘z navbatida, buyumlar istalgan vaqtda mavjud bo‘lishi bilan har qanday joyda va har kim uchun yagona tizimga birlashadi va shu bilan turli xil ilovalar domenlari uchun yangi vaziyatlar va qiyinchiliklarni, shu jumladan xavfsizlik bilan bog‘liq muammolarni yaratadi. Ushbu maqolada IoT muhitidagi zaifliklar va ularning yechimlari ko‘rib chiqilgan va tahdidlar nuqtai nazaridan tahlil qilinadigan masalalar asoslab berilgan.