(untitled) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola globallashuv davrida o’smirlar orasidagi turli ijtimoiy, psixologik va xulq-atvor deviatsiyalarini o’rganishga bag’ishlangan. Unda o’smirlik davrida yoshlarning turli qiyinchiliklar va stress omillariga qanday reaksiya berishi, bu jarayonlarning ijtimoiy va psixologik salomatlikka ta’siri tahlil qilinadi. Maqolada, shuningdek, deviatsiyalarning oldini olish va ularni to’g’ri yo’naltirish uchun o’smirlar bilan ishlashda zarur bo’lgan pedagogik va psixologik yondashuvlar haqida ham so’z boradi. Bu davrning psixologik xususiyatlari, o’smirlarning o’ziga xos qiyinchiliklari va jamiyat bilan muvofiqlikni ta’minlashda muhim rol o’ynaydigan omillar tahlil qilinadi.